Nyhetsarkivet

Ombyggnad pågår

Just nu genomför vi en stor ombyggnad av sajterna lejondans.com, dansaijemtland.se och aspåsnäset.se. Då samtliga dessa hämtar data från samma databas, lejondans.com, så innebär ombyggnationen vissa olägenheter såsom att dansprogrammen just nu inte är uppdaterade. Vi jobbar på allt vad vi kan och räknar med att ha allt på plats under vecka 15, dvs senast fredag 11 april.

Här kan du ladda ner fickprogram för sommaren 2014

Dagböcker 1997 webbifierade

Samtliga dansdagböcker från 1997 är nu webbifierade, dvs överförda från sin ursprungliga analoga form på orkesterkort.

Från 1997 minns jag väldigt väl vissa särskilda kvällar, som sommarmaran på Folkparken i Moliden, jubileumsdansen på Stromboli med Rogers, publikrekordet med Jannez i Hällesjö, danserna med Twilight respektive Access på Kårhuset i Luleå, och en fantastisk dansmara i Ö-vik. 1997 var ett bra dansår, ett behärskat men väldigt varierat år, en upptakt till de vildare dansåren som sedan skulle följa.

Dagböcker 1998 webbifierade

Samtliga dansdagböcker från 1998 är nu webbifierade, dvs överförda från sin ursprungliga analoga form på orkesterkort.

1998 var ett år då jag bröt ny mark på många olika håll med personliga debuter på ett flertal ställen som sedan kommit att tillhöra mina favoriter, Ånäsparken i Kovland, Bredsele Park i Kusfors, Hunge Folkets Hus, med flera. 1998 var också året då Vallsundsfärjan gjorde sin sista sommar, de klassiska färjeturerna till Sandvikens danskvällar var därmed över och vi avslutade Sandvikensommaren med en broinvigningsdans.

Dagböcker 1999 webbifierade

Samtliga dansdagböcker från 1999 är nu webbifierade, dvs överförda från sin ursprungliga analoga form på orkesterkort.

1999 var ett minnesvärt dansår med många stora upplevelser; första året jag dansade fler kvällar än årets antal veckor, samtidigt året då jag på grund av bruten lilltå tvingades till mitt hittills längsta dansuppehåll, året då vi åter dansade på Terrassen hemma i Boberg, året då jag på dans lärde mig att vika en plastpåse, och så vidare.

Sidor