Dansartiklar

Dans i Västernorrland 2016

Med sex framgångsrika år för "Dansa i Jemtland" i bagaget tar vi i år steget österut och levererar motsvarande produkt också i Y län, vi ger er "Dans i Västernorrland". Detta behändiga fickprogram har producerats i samverkan med Västernorrlands arrangörer, ett viktigt steg för ökat framtida samarbete.

Ladda ner programmet via länken nedan!

Tack för dansen Göthe

Tisdagen den 19:e juni 1990 hade jag lyckan att få åka med storebror på dans. Det var inte första gången jag var på dans, men den här kvällen fick jag för första gången följa med till Göthe Svenssons omtalade sommarparadis Sandviken. Den kvällen tog dansen mitt liv, i positiv bemärkelse. Otaliga är de kvällar jag därefter tillbringat på Sandvikens dansgolv, många orkestrar har jag stiftat bekantskap med just här, och inte minst så är det omöjligt att ens uppskatta vidden av alla bekantskaper som gjorts på och kring detta fantastiska dansgolv.

Mina tio toppfavoriter

Nedanstående text får gärna kopieras helt eller delvis eller modifieras efter eget tycke och smak.

Jag uppmuntrar alla mina dansvänner att följa nedanstående exempel och lista sina tio främsta favoritdansband. Den som dansar mycket och ändå inte kan få ihop tio band på sin favoritlista bör måhända ta sig en funderare.

Att granska sig själv och sina vänner

I tjugo års tid har jag skrivit ner mina tankar och reflektioner efter varje dansarrangemang jag bevistat. Till en början var det endast korta noteringar på baksidan av orkesterkort som samlades i små album i min gamla trotjänare utefter vägarna, AKO291. Under åren har dock de korta noteringarna utvecklats till de dagböcker de är idag, en utveckling i såväl omfång och detaljrikedom som i språkbruk och omsorg.

Ett personligt jubileum

Ikväll inleds höstens stora dansweekend på OSD (Folkets Hus) i Östersund och på scen står inga mindre än Jannez, Shake och Perikles. För mig är detta en stor jubileumskväll, det är nämligen 100:e danskvällen för mig tillsammans med de härliga pågarna i Perikles. Drygt 20 år och 100 danskvällar tillsammans, det band som var de oslagbara kungarna på dansscenen när jag gjorde entré i den här världen.
Perikles
100 danskvällar tillsammans, LEJon gillar Perikles

För sänkt moms på dans - Rösta Pirat

Om man går på en konsert betalar man 6% moms, men om publiken går för att dansa till samma musik så är momssatsen 25%. Kulturpolitiken är en av Piratpartiets tre hörnstenar och givetvis kommer vi aktivt att arbeta för att "Oavsett vilken momsnivå vi ska ha ska den vara lika för likvärdiga kulturformer".

Kasta inte bort din röst i höst! Rösta Pirat; för kulturen, för kunskapen, och för det öppna demokratiska samhället!

Upprop: Sänkt moms på dansevenemang

Dans är bästa medicinen

Livet är inte alltid på topp utan ofta tyngs vi av större eller mindre krämpor av såväl fysisk som psykisk karaktär, något som ju är fullt normalt. På samma sätt som att krämpor är en naturlig del av livet så är det likaså naturligt att ha allehanda huskurer för att lindra dessa krämpor, vi har alla våra egna "mediciner", vår närmaste omgivning erbjuder ofta sina tips och råd, och dagligen bombarderas vi av information om nya supermetoder, nya piller, nya rön för bättre hälsa och välmående.

Jakten på den perfekta dansen

Utdrag ur dansdagbok från Sandviken 31/8 2007:

När jag som igår kväll på Sandviken har chansen att dansa med flera av de som jag genom åren haft några av mina allra största dansmässiga upplevelser tillsammans med så är det delade känslor som infinner sig, och här kommer vi in på ämnet "den perfekta dansen". Det är vid sådana här tillfällen som man inser hur mycket som har inverkan på om den där euforiskt perfekta danskänslan, dansorgasmen, skall infinna sig.

Sidor