Tack för dansen Göthe

Tisdagen den 19:e juni 1990 hade jag lyckan att få åka med storebror på dans. Det var inte första gången jag var på dans, men den här kvällen fick jag för första gången följa med till Göthe Svenssons omtalade sommarparadis Sandviken. Den kvällen tog dansen mitt liv, i positiv bemärkelse. Otaliga är de kvällar jag därefter tillbringat på Sandvikens dansgolv, många orkestrar har jag stiftat bekantskap med just här, och inte minst så är det omöjligt att ens uppskatta vidden av alla bekantskaper som gjorts på och kring detta fantastiska dansgolv.

Idag har danssverige sorg då arrangörslegenden Göthe Svensson igår lämnade Sandviken och detta jordeliv för att dansa vidare i andra dimensioner. Men det är inte sorg som skall prägla den här dagen, det hade inte Göthe velat, utan idag skall vi snarare hylla Göthe genom att minnas allt det glädjefulla som han stod för och som han genom åren så generöst delat med sig av till så många, till besökare från när och fjärran som vallfärdat till hans sommarparadis.

Jag minns den där första kvällen på Sandviken, hur vackert och välskött allt var, den där välkomnande mannen som tycktes ha flera gestalter för han återfanns såväl i servering som på dansgolv och ute på området, han spred värme kring sig och även om jag inte satte ord på det där och då så var det omsorg om gästerna som sammanfattade hela bilden. Göthe var dansjämtlands nav och den rollen har han axlat under väldigt många år. Då, i början av 1990-talet, var det dans på Sandviken tre kvällar i veckan under sommaren, modernt tisdagar, moget fredagar och blandat söndagar. På senare år har antalet arrangemang minskat och koncentrerats till fredagar, men med inte mindre än 17 kvällar sommaren 2015 så kan man inte säga annat än att Göthe avslutade sitt arrangörsliv med flaggan i topp.

Idag lutar jag mig tillbaka och låter mig fyllas av alla varma minnen från mina 25 år av danser på Sommarparadiset Sandviken.

Tack för dansen Göthe!

Artikel i ÖP inför 48:e säsongen 2015: I 47 år har Göthe hållit dansbanan i form

Kommentarer

Kommer också ihåg många fina minnen från Sandviken, tack Göte å dansa lugnt❤

Ja minnena från denna sommarpärla är oändliga. Det va hit jag från början cyklade från stan och konstant missade sista dansen för att hinna med färjan hem. Göthes varama högtalarstämma är för alltid etsad i minnet. Hoppas innerligt att många generationer framöver får chansen att uppleva Sommarparadiset och dess dansbana.
Vila i frid Göthe och tack för att jag fått dansa på ditt golv!