Dansdagbok 2023-05-18: Kovland, Ånäsparken

Danskväll: 
2023:6
Dansställe: 
Datum: 
torsdag 18 maj 2023
Tid: 
20:00-24:00

Jag och Karolina tog husbilen och åkte till Kovland denna premiärkväll, både för att dansa och för att leverera dansprogrambladen till Kovland och via Anna Hammarström vidare ner till Hälsingland.

Vi anlände rätt precis i tid till 20, parkeringen var väldigt full och kvällen blev sammanfattningsvis extremt välbesökt med 485 personer på en premiärtorsdag i maj, det torde vara något av ett rekord. Jannez hade kort innan gått ut med att detta blir deras sista sommar så vad vi såg här var början till en kraftig Jannez-effekt.

Det blev en mycket trevlig kväll, trångt och för Karolina lite utmanande att vara på helt okänd mark men hon kämpade på under kvällen. För mig var detta första egna danskvällen sedan i december så inte kände väl jag mig helt varm i kläderna heller, men flertalet härliga danser blev det.

Jannez fick manfall då Ola tvingades dra till akuten i paus. Ante tog då basen och försökte även på bästa sätt axla solosången, medan som spontan batterist från Lit ryckte Toy in och stöttade upp. Alla inblandade skall ha en eloge för att de på detta sätt lyckades genomföra kvällen.

Vi hade husbilen så vi sov över till fredagen, mycket skönt.