Dansdagbok 2013-08-21: Gussjö, Gussjönoret

Danskväll: 
2013:48
Datum: 
onsdag 21 augusti 2013
Tid: 
20:00-24:00

Nyss var det premiär, men plötsligt hade hela sommaren passerat och nu var det dags att sluta cirkeln och åter välkomna Zlips till Noret. Sommarens vackra onsdagsväder återvände även denna dag och gav löften om en riktigt fulländad final. Jag och Lina tog emot ett sex man starkt Zlips som formligen sprudlade av energi och galenskaper, vilken eftermiddag vi fick och sommarens i särklass tokigaste och mest svamliga middag, den klassiska Zlips-stämningen fanns där.

Denna finalkväll hade vi laddat lite extra för att ge publiken det allra sista av våra reserver, samtidigt som rutinen nu börjat lätta förberedelsebördorna och lindra stress och nervositet. Allt kändes bara toppen inför kvällen och när klockan närmade sig 20 så var det med en ovanligt avslappnad känsla inom som jag plötsligt mottog ett telefonsamtal som kunde ha fått hjärtat att stanna. Ulf W. (som jag visste skulle komma på besök den här kvällen) ringde nämligen och berättade att Cecilia kört av vägen bara några hundra meter innan infarten till Noret. Jag kastade mig i bilen och åkte bort till olycksplatsen där vi tack och lov kunde konstatera att Cecilia var välbehållen trots en totalkvaddad bil. Vi kunde således alla återvända till Noret och kvällen tog raskt fart precis som det var tänkt.

Det blev verkligen en enormt lyckad finalkväll. Zlips var i högform, personalen likaså, och världens bästa publik gjorde allt fulländat i en harmoni som man bara kan drömma om. Att Zlips nu äntligen hittat rätt och är på väg att återfinna stoltheten råder det ingen tvekan om, vilket många publikkommentarer under kvällen vittnade om.

När mörkret började inta "Noret" efter klockan 21 så tände vi successivt fler och fler marschaller och i paus ökade vi på stämningen extra med brinnande stockar nere vid vattnet, det känns som att eldfesten gick hem och att vi lyckades skapa den där härliga sensommarstämningen som varit vår avsikt att förmedla.

En händelserik och fantastisk sommar på "Noret" har nu nått sitt slut. Så många minnen och intryck präglar avskedet för säsongen och det kommer att ta sin tid att helt och fullt ta in. Många hängde kvar extra länge den här aftonen, både för att hinna bada och för att man helt enkelt inte ville släppa taget om sommaren. För mig och Lina var det en lång dag som nu var till ända, liksom ett enormt arbete och oräkneliga timmar, dagar, nätter, ett år av förberedelser och tre månader av genomförande. Vi stannade kvar på "Noret" över natten och ägnade torsdagen åt att packa ihop, städa och för vår del stänga för säsongen. Först vid 19-tiden på torsdag kväll kunde vi med fullpackad bil och släp rulla hemåt, en längtan efter att få komma hem till lugnet dominerade men också upplevelsen av en stolthet och tillfredsställelse över att ha gjort ett riktigt bra arbete. Det är unikt att få genomföra något sådant här tillsammans, det sliter och kostar på men det är också enormt tillfredsställande när man med gemensamma ambitioner och ömsesidig peppning och stöttning kan förverkliga sina högt ställda mål. Lina, du är bara bäst! <3

Tack alla för i sommar, måhända ses vi igen 2014!

Servering
LEJon bedömer fikaserveringen med en femdimensionell serveringsbetygsskala.

FPI (Fika-Pris-Index): 
50:-
FIK (Fika-Index-Klass): 
Enastående (5)
FPM (Fika-Pris-Märkning): 
Bra (4)
FKP (Fika-Kö-Prestanda): 
Bra (4)
Trocadero: 
33cl

Kommentarer